Particuliere gebruikers

Dynamic Solar Panel Cleaner biedt u een oplossing voor elk formaat van installatie.

Wij willen graag uw partner zijn voor het reinigen en beschermen van uw installatie thuis. Hieronder vindt u enkele vaak gestelde vragen waar bezorgde eigenaars van zonnepanelen vaak mee blijven zitten.

 

Moet ik mijn zonnepanelen wel reinigen? Ze zien er niet vuil uit.

Als eigenaar van zonnepanelen beseft u misschien niet altijd dat het reinigen van de panelen zeer belangrijk is voor het rendement én levensduur van uw installatie. Wist u dat een deel van het vuil op uw zonnepanelen niet met het blote oog zichtbaar is? Een glanzend oppervlak komt dus niet altijd overeen met een schoon oppervlak. In de warme omstandigheden waarin zonnepanelen zich bevinden, kan dit vuil na verloop van tijd leiden tot beschadiging aan de panelen zelf en met een efficiëntieverlies van 6% tot 30% van uw energieproductie. Dynamic Solar Panel Cleaner is een uitmuntend product om deze vuilresten aan te gaan, omdat het na elke reiniging een nano beschermlaag achterlaat die het ophopen van kleine vuilresten aanzienlijk zal reduceren.

Hoe vaak moet ik mijn zonnepanelen reinigen?

De graad van vervuiling kan van verschillende factoren afhangen: het weer, de omgeving, de omliggende natuur, de hellingsgraad van de panelen, de jaargetijden, … . De meeste reinigingsfirma’s raden drie tot viermaal reinigen per jaar aan.

Reinigen met een hogedrukreiniger?

Beter niet, de druk van het water is te hoog en kan de panelen beschadigen. Dit heeft als mogelijk gevolg dat er beschadigingen ontstaan aan de panelen, dat doet uw installatie inboeten aan energie-efficiëntie.

Hoe moet ik het product op mijn zonnepanelen aanbrengen?

Met Dynamic Solar Panel Cleaner verdund u de vloeistof 1/50 (2cl per emmer van 10L), de verdunning is gereed voor elke reinigingsmethode. We zien dat steeds meer eigenaars een telescopische borstel aanschaffen, zodat ze niet vanop een hoge ladder hoeven te werken. Solar Cleaning Supplies biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor de apparatuur die bij u en uw installatie het beste past.

Is Dynamic Solar Panel Cleaner veilig voor de omgeving? Mag het in mijn afvoerleiding?

Belangrijk om weten is dat Dynamic Solar Panel Cleaner géén detergent is. De pH-waarde van dit product is 9, terwijl dat bij detergenten 11 of hoger is. Het is een gezonde oplossing voor het reinigen van uw installatie en voor het milieu. Dynamic Solar Panel Cleaner is biologisch afbreekbaar volgens de Europese wetten (EC648/2004), en mag dus gewoon met hemelwater worden afgevoerd.